Minister Sven Gatz trapt de zomer in gang

LEUVEN - Op zaterdag 1 juli om 11u30 vertrok aan de Bodart parking in Leuven één van de eerste bussen vol kinderen op kamp. 23 vakantieorganisaties, die zich sinds kort verenigen in het samenwerkingsverband Kampnet, wuifden in aanwezigheid van minister van Jeugd Sven Gatz symbolisch samen de kinderen uit.

‘Deze zomer zullen we met de 23 organisaties van Kampnet aan meer dan 100.000 kinderen en jongeren een fantastisch vakantiekamp bezorgen. Samen organiseren we meer dan 4000 kampen en we durven te zeggen dat we op deze manier voor elk kind een plaatsje op kamp weten te vinden, of het nu houdt van taal, sport, boomhutten bouwen of kunstwerkjes maken, of het nu een eerder kwetsbare achtergrond heeft of niet. Met dit symbolische vertrek willen we vooral onze vele vrijwilligers in de bloemetjes zetten en de ouders danken voor het vertrouwen dat ze in onze organisaties stellen’ haalt Katrien Vissers, voorzitter van Kampnet aan.

Zijn alle kampen nu werkelijk volzet ?

Neen hoor, uiteraard zijn er nog meer dan voldoende plaatsen beschikbaar bij de organisatoren van kampnet.

Zoals elk jaar is het de gewoonte van de pers om bij aanvang van de boekingen voor de zomerkampen te briefen dat de kampen bijna allemaal volzet zijn. Dit is een beetje uit de context gehaald, maar brengt mensen op een dwaalspoor om zo snel mogelijk kampen te gaan boeken, om toch maar één van de begeerde plaatsen te kunnen vastkrijgen.

Ben je de komende zomer op kamp met één van onze organisaties, en heb je leuke foto's getrokken, zet er dan op instagram en twitter zeker de hashtag #dezomerisvanons bij.
Elke foto die zo getagd wordt, zal mee verschijnen op de website www.dezomerisvanons.be zodat we een prachtig overzicht krijgen van wat we deze zomer op kamp allemaal gaan beleven.

Dus ... taggen maar en foto's posten op instagram en twitter

Voor Kampnet is de zomer al begonnen ...

Geen sneeuwstorm die ons kan tegenhouden om met al onze neuzen in dezelfde richting te staan: de richting van de zomer, de richting van vakantie!

Dat ons neuzen mekaar gevonden hebben, mag geweten zijn. Wij, de 23 vakantie-organisaties achter Kampnet, bundelen trots onze krachten en presenteren jullie het eerste resultaat: onze website.

Naar boven