Ben je de komende zomer op kamp met één van onze organisaties, en heb je leuke foto's getrokken, zet er dan op instagram en twitter zeker de hashtag #dezomerisvanons bij.
Elke foto die zo getagd wordt, zal mee verschijnen op de website www.dezomerisvanons.be zodat we een prachtig overzicht krijgen van wat we deze zomer op kamp allemaal gaan beleven.

Dus ... taggen maar en foto's posten op instagram en twitter

Voor Kampnet is de zomer al begonnen ...

Geen sneeuwstorm die ons kan tegenhouden om met al onze neuzen in dezelfde richting te staan: de richting van de zomer, de richting van vakantie!

Dat ons neuzen mekaar gevonden hebben, mag geweten zijn. Wij, de 23 vakantie-organisaties achter Kampnet, bundelen trots onze krachten en presenteren jullie het eerste resultaat: onze website.

Beste ouder

De krokusvakantie staat voor de deur, de paas- en zomervakantie zijn al in zicht. Kijken uw kinderen er even hard naar uit als wij? Wij zijn alvast volop bezig met het voorbereiden van de vakantieperiodes. Van het boeken van uitstappen en het aankopen van knutsel- en sportmateriaal tot het opvolgen van de inschrijvingen en het opvragen van medische informatie.

Over dit laatste gaat deze brief: de medische en/of inschrijvingsfiches waarbij u zeer persoonlijke, mogelijks gevoelige informatie over uw kind aan ons doorgeeft. Maar, nog veel belangrijker, dé eerste stap in het bieden van informatie over wie uw kind is en wat uw kind nodig heeft.

Hier springen wij behoedzaam mee om. Deze gegevens gebruiken we als een bron van informatie. Een manier om uw kind al een heel klein beetje te leren kennen: is uw kind allergisch aan bepaalde stoffen? Gevoelig voor zonnebrand of bang in het donker? Heeft hij of zij problemen met bepaalde activiteiten of een specifieke zorgondersteuning nodig? Misschien spelen ADHD, autisme of andere psychosociale problemen een rol?

Ziet u, wij werken als het ware op maat: we doen alles binnen onze mogelijkheden om elke deelnemer een geweldige vakantie te bezorgen. De informatie die wij daarbij op voorhand van u doorkrijgen, maakt dat ons maatwerk zal passen. Die informatie maakt dat onze vakanties afgestemd kunnen zijn op de noden van uw zoon en/of dochter.

Dit is niet altijd makkelijk. Het is een evenwichtsoefening waarbij we de zorgvraag en de eigen

 draagkracht in balans moeten krijgen. Het geluk en welbevinden van uw kind zijn hierbij de uitgangspunten. Als ouder kent u natuurlijk het best de noden en talenten van uw kind.  Daarom vinden we het belangrijk om samen met u de puzzelstukjes in elkaar te passen. Wij engageren ons voor een antwoord op maat waarbij uw kind steeds centraal staat. Wij sleutelen aan een vakantie die ook voor uw kind als gegoten zit.

Wij vragen u, als uw zoon/dochter met ons mee op vakantie vertrekt, ons zo veel mogelijk informatie mee te geven. Laat ons uw kind al leren kennen en vertrouw erop dat wij alles in het werk stellen om hem/haar de tijd van zijn/haar leven te bezorgen.

Met vriendelijke groeten

De Kampnet-organisaties

Minister Sven Gatz trapt de zomer in gang

LEUVEN - Op zaterdag 1 juli om 11u30 vertrok aan de Bodart parking in Leuven één van de eerste bussen vol kinderen op kamp. 23 vakantieorganisaties, die zich sinds kort verenigen in het samenwerkingsverband Kampnet, wuifden in aanwezigheid van minister van Jeugd Sven Gatz symbolisch samen de kinderen uit.

‘Deze zomer zullen we met de 23 organisaties van Kampnet aan meer dan 100.000 kinderen en jongeren een fantastisch vakantiekamp bezorgen. Samen organiseren we meer dan 4000 kampen en we durven te zeggen dat we op deze manier voor elk kind een plaatsje op kamp weten te vinden, of het nu houdt van taal, sport, boomhutten bouwen of kunstwerkjes maken, of het nu een eerder kwetsbare achtergrond heeft of niet. Met dit symbolische vertrek willen we vooral onze vele vrijwilligers in de bloemetjes zetten en de ouders danken voor het vertrouwen dat ze in onze organisaties stellen’ haalt Katrien Vissers, voorzitter van Kampnet aan.

Zijn alle kampen nu werkelijk volzet ?

Neen hoor, uiteraard zijn er nog meer dan voldoende plaatsen beschikbaar bij de organisatoren van kampnet.

Zoals elk jaar is het de gewoonte van de pers om bij aanvang van de boekingen voor de zomerkampen te briefen dat de kampen bijna allemaal volzet zijn. Dit is een beetje uit de context gehaald, maar brengt mensen op een dwaalspoor om zo snel mogelijk kampen te gaan boeken, om toch maar één van de begeerde plaatsen te kunnen vastkrijgen.

Naar boven