LEUVEN - Op zaterdag 1 juli om 11u30 vertrok aan de Bodart parking in Leuven één van de eerste bussen vol kinderen op kamp. 23 vakantieorganisaties, die zich sinds kort verenigen in het samenwerkingsverband Kampnet, wuifden in aanwezigheid van minister van Jeugd Sven Gatz symbolisch samen de kinderen uit.

‘Deze zomer zullen we met de 23 organisaties van Kampnet aan meer dan 100.000 kinderen en jongeren een fantastisch vakantiekamp bezorgen. Samen organiseren we meer dan 4000 kampen en we durven te zeggen dat we op deze manier voor elk kind een plaatsje op kamp weten te vinden, of het nu houdt van taal, sport, boomhutten bouwen of kunstwerkjes maken, of het nu een eerder kwetsbare achtergrond heeft of niet. Met dit symbolische vertrek willen we vooral onze vele vrijwilligers in de bloemetjes zetten en de ouders danken voor het vertrouwen dat ze in onze organisaties stellen’ haalt Katrien Vissers, voorzitter van Kampnet aan.

‘Als het over op kamp gaan gaat, denken vele mensen meteen aan een kamp van een jeugdbeweging, maar heel wat kinderen gaan daarnaast ook met een vakantieorganisatie op kamp. Een symbolisch vertrek als dit is goed om net die diversiteit aan jeugdwerk in de verf zetten.’ vult minister Gatz ook nog aan.  

Kampnet is fier op de inzet van alle betrokken vrijwilligers. Hun inspanningen zorgen voor tonnen vakantieplezier. Om dat plezier nog meer in de aandacht te brengen verspreiden de vakantie-organisaties deze zomer foto’s via www.dezomerisvanons.be. Wie leuke foto’s van zij/haar vakantie wil delen kan dit doen via #dezomerisvanons.

Last-minutes

Ouders die nog een vakantie voor hun kinderen willen boeken hoeven niet te panikeren. De Kampnetorganisaties bieden samen nog ruim voldoende plaatsen aan voor wie een “last minute” vakantie vol plezier wil boeken. Via www.kampnet.be kunnen nieuwsgierigen doorklikken en een kijkje nemen in het beschikbare aanbod.

Naar boven