Jeugdvakanties DUINEN-HEIDE is een landelijke jeugdorganisatie erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Duinen-Heide ziet zichzelf als een vereniging van jeugdleiders die zich vrijwillig engageren om kinderen en jongeren een leerrijke en een fijne vakantie te bezorgen. We richten ons ook tot kinderen en jongeren, die in hun eigen milieu minder kansen krijgen om zichzelf te zijn en zich uit te leven.

We willen dat onze kampen  ‘avontuurlijke en recreatieve’  jeugdkampen zijn.  Het ‘avontuurlijke’  slaat op niet-alledaagse, originele, toffe en uitdagende activiteiten.  ‘Recreatief’ duidt op sportieve, fantasierijke en ontspannende activiteiten.

Het eigen Jeugdverblijfcentrum in Bellefontaine (Ardennen) is onze tweede thuis.  De streek leent zich bijzonder goed voor originele, niet-alledaagse en avontuurlijke activiteiten. Een speurtocht, een dorpsspel, een bergtocht, een vlottentocht, kajakken, een tweedaagse, dammen en kampen bouwen, plein- en bosspelen, sport, zwemmen, ... Activiteiten moeten vooral plezant zijn.  
We zien het engagement van jeugdleiders in het jeugdwerk als een persoonlijke bijdrage voor de samenleving, maar tezelfdertijd ook als een leerschool voor persoonlijke groei. Om de leiding voor te bereiden en te begeleiding doorheen hun engagement organiseert onze vereniging naast jeugdkampen ook vormingen.Duinen-Heide organiseert jeugdkampen cursussen voor jeugdleiders tijdens alle schoolvakanties

Jeugdvakanties Duinen-Heide
Koning Albertlaan 58
3010 Leuven
016 26 17 69
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
http://www.duinen-heide.be/home/

Naar boven