CLIP is een landelijk erkende jeugdorganisatie die speelse en leerrijke ski- en taalvakanties Frans en Engels organiseert voor jongeren van 6 tot 20 jaar in binnen- en buitenland

(Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Malta, Oostenrijk, Thailand, Verenigde Staten, Zuid-Afrika…).

Met haar taalvakanties wil CLIP de vlotte meertaligheid stimuleren. CLIP dompelt de jongeren een hele week onder in een taalbad waarbij de taal gewoon in de animatie vervat zit. CLIP doet dit op een laagdrempelige manier met ruimte voor fouten.

Belangrijk hierbij is dat jongeren, naast het durven spreken, echt plezier beleven aan het spreken van de vreemde taal. Daarom zorgt CLIP voor een creatieve combinatie van taal, spel en vakantie. Met haar speelse methodieken en dankzij de vakantieomgeving creëert de organisatie bij jongeren een openheid om te leren.

Ook brengen we de jongeren op kamp regelmatig in contact met native speakers via taalexcursies waarin de jongeren op straat wildvreemde anderstaligen aanspreken. Dit is een boost voor de sociale vaardigheden (in de vreemde taal) en het zelfvertrouwen van jongeren.


CLIP taalvakanties
Tervuursesteenweg 611
3001 Heverlee
Tel: 016 29 49 99

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven